STILTE-UUR in historische kerken

In onze samenleving zijn nogal wat mensen op zoek naar ogenblikken en plaatsen van stilte en rust. Ze verlangen los te komen van de drukte van het dagelijks leven en van onze gejaagde samenleving. Gelukkig moeten we daarvoor niet ver weg op reis, naar de kloosters van de Athosberg, een Ashram in India of een Boeddhistisch klooster in Nepal of Thailand…

In drie van de Mechelse historische kerken worden gedurende de donkere maanden die er aan komen (november, december, januari en februari) stilte-uren georganiseerd, telkens op maandag.  Dat zal gebeuren op diverse tijden zodanig dat zo veel mogelijk mensen de kans hebben deel te nemen aan zo’n uur van stilte:

  • in de Hanswijkbasiliek : van 12u tot 13u 
  • in de kerk van Leliëndaal (Bruul 56): van 17u tot 18u
  • in de Begijnhofkerk: van 20u tot 21u

van maandag 8 november 2021 - maandag 28 februari 2022

Stilte beleven is een intense ervaring die voorafgaat of volgt op het woord of op muziek. In de sacrale ruimte van mooie historische gebedshuizen scheppen we de stille ruimte waarin mensen tot rust kunnen komen, zichzelf kunnen ontmoeten zoals ze echt zijn… om daarna (hopelijk gelouterd en gesterkt) terug te keren naar het dagdagelijkse leven vol nieuwe uitdagingen. 

Het STILTE-UUR in drie historische kerken vindt plaats in het kader van het stadsproject ZINDERENDE STILTE 2021-2022 van de Stad Mechelen.

 fv  26/10/21