SintKatelijnekerk_CopyrightTourismMechelenLaylaAerts.jpg

Terugblik Open Kerkendagen 2019

Op 1 en 2 juni verwelkomden we talrijke bezoekers in onze historische kerken tijdens Open Kerkendagen. Het thema van dit jaar was emotie. Een terugblik.

Spektakel  Onderhuids

Wie overrompeld wordt door verlies, afscheid of ziekte vindt soms de weg naar de Basiliek van O.-L.-Vrouw van Hanswijk. In het intentieboek bij het Mariabeeld staan flarden van levens, vragen en bedenkingen. Emoties kruipen onder je vel, blijven daar hangen of vinden een weg naar buiten. Sidderend, rillend, schaterend of klaterend. En dan, wat gebeurt er dan?

Een performance met zang en dans, gecreëerd o.l.v. Suzanne Demesmaeker van “de Danserij” en Patricia Van Cutsem, vocaliste, in Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek

 Onderhuids HanswijkOnderhuids Hanswijk

 

 

 

 

 

  Onderhuids Hanswijk

Concerten en demonstraties door leerlingen van het Stedelijk Conservatorium Mechelen

Conservatorium EmotiesConservatorium Emoties

Conservatorium Emoties

Expo van Academie Mechelen in vier historische kerken

De cursisten van de Academie Mechelen zorgen opnieuw voor een pallet aan emoties in de Mechelse historische kerken. Een beeld van Faydherbe, een meesterwerk van Rubens, een baldakijn of het lichtspel door de glasramen … de cursisten laten er zich door inspireren en formuleren er een hedendaags antwoord op.

Deze expo loopt tot 23 juni in Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, Sint-Janskerk, Sint-Pieter-en-Paulkerk en Sint-Romboutskathedraal.

 Academie emotie kathedraalAcademie emotie Sint JanAcademie emotie Djile

 

 

   Academie emotie Sint Pieter