0005.jpg

KUNST en KLANK in de KERK

30 mei – 28 juni 2020

Kijk en luister, ga zitten of wandel rond. De Mechelse historische kerken verrassen je stuk voor stuk met kostbare kunst- en erfgoedschatten. KUNST en KLANK in de KERK brengt een maand lang hedendaagse creativiteit en vakmanschap in verbinding met het verleden.

De relatie tussen kunstenaar en kerk bestaat al eeuwenlang. De ruimtes nodigen uit tot reflectie van kunst. En de kunstwerken zelf nodigen bezoekers uit tot interpretatie. Zes kerken openen hun deuren voor een tentoonstelling van de Academie Mechelen. De kunstenaars laten zich inspireren door de eigenheid van de kerken en de oude meesters zoals Rubens en Van Dyck. De laatstejaarsstudenten van IKA Mechelen stellen hun glaskunstwerken tentoon.

Laatstejaarsstudenten van het Conservatorium, studenten van de Beiaardschool en beiaardiers van Toren en Beiaard gaan met muziek en dans verder in dialoog met deze verstilde plekken. Een wandeling verbindt deze plekken en leidt je langsheen de Mechelse binnenstad.

KUNST en KLANK in de KERK is een initiatief van Academie Mechelen en Torens aan de Dijle ter gelegenheid van Open Kerkendagen ‘4-sterren gastvrij onthaal’. In samenwerking met Conservatorium Mechelen, Beiaardschool Mechelen, Toren en Beiaard vzw en IKA Mechelen.

Meer informatie volgt